Productcategorieën ↓

22 feb 2015Matcha groene thee

Matcha is een Japanse groene thee in poedervorm, herkenbaar aan de felgroene kleur. Matcha thee maakt al meer dan 900 jaar deel uit van de traditionele Japanse theeceremonie.

Het poeder wordt verkregen uit de blaadjes van de ‘Camellia Sinensis’ theeplant. Zo’n drie weken voor de oogst worden de plantages met donkere zeildoeken afgedekt om de planten te verbergen van het zonnelicht. Hierdoor zijn de blaadjes rijk aan aminozuren en maken de theeplanten chlorofyl aan; vandaar de felgroene kleur. Na het oogsten worden de blaadjes gedroogd en fijngemalen tussen twee granieten stenen tot het bekende Matcha poeder.

Matcha thee is nog gezonder dan gewone groene thee. Dit komt omdat het water van gewone groene thee maar een fractie van de voedingsstoffen van de theeblaadjes kan opnemen. Matcha thee gebruikt het volledige theeblad in poedervorm zodat je een veel hogere voedingswaarde verkrijgt. Matcha is onder andere rijk aan vitamine C, selenium, chromium, zink en magnesium. De combinatie van theïne en het aminozuur L-Theanine maakt van Matcha een verkwikkend en tegelijkertijd ontspannend drankje. Het hoge gehalte aan EGCg catechines maakt van Matcha thee een bom van antioxidanten. 

Lees op onze blog alles wat je moet weten over Matcha

Gerelateerde producten